Насловна
Репертоар
Промоција књиге „Владимир Лале Комарчевић официр и командант"

Датум одржавања:

3. децембар 2019.

Време:

19:00ч

Цена карте:

Улаз слободан

Промоција књиге „Владимир Лале Комарчевић официр и командант"

Мала сцена Дома културе Уб

Представљање књиге
 „Владимир Лале Комарчевић официр и командант"
аутора  мр Бранка Матића

Мр Бранко Матић, рођен у Осечини,  дипломирао  и магистрирао на Факултету организационих наука Универзитета у Београду. На истом факултету пријавио је докторску тезу. Ради на  ВИПОС-у Ваљево  у звању предавача за ужу научну област Менаџмент и организација.

Објављивање ове књиге омогућио је и Град Ваљево програмом Финансирања и суфинансирања пројеката у култури за 2018. годину.

„У овој књизи текстом и фотографијама приказан је живот и рад Ваљевца Владимира  Лала Комарчевића, необичног човека, који се по много чему разликовао од других и истовремено био један од многобројних Срба коме су историјске околности определиле цео живот. Књига на свеобухватан начин говори о Комарчевићу као човеку, официру, команданту и фото-аматеру, а истовремено представља историјско сагледавање догађаја у времену у коме је живео и војних јединица којима је командовао...
У животу Владимира Комарчевића могу се уочити три периода...
...За приказивање његовог живота и рада у та три периода користио сам у првом реду фотографије које су остале иза Комарчевића, као фото-аматера и особе која је волела да се фотографише. При томе сам их користио као историјски извор првог реда и њиховим пажљивим 'читањем' упознавао прошлост каква је на њима забележена".