Насловна
Репертоар
„НОЋ КАД СЕ"

Датум одржавања:

9. новембар 2019.

Време:

19:30ч

Цена карте:

200 динара

„НОЋ КАД СЕ"

12. Позоришни фестивал
REPASSAGE FEST
Велика сцена Дома културе Уб


Босна и Херцеговина
Театар ФЕДРА, Бугојно
по једночинкама Музе Павлове
„НОЋ КАД СЕ"
Редитељ: Марко Вукосав

Представа „Ноћ кад се" (продукција: Театар ФЕДРА Бугојно у сезони 2018/2019) на 47. Театарском фестивалу ФЕДРА БиХ 2019 од стране стручног жирија добила  је награде  за најбољу режију и музику  и  награду за најбољу представу у целини - Бугојанска маска.

Рeч редитеља:
„Čovek stoji u rascepu između razuma i osećanja i dok bira stranu između dve krajnosti čovek se nalazi u svojevrsnom apsurdu. Da li je zaista moguće sve naučno objasniti ili da li je jedina istina prepustiti se bujici osećanja i slepom verovanju? Ova pitanja kao i mnoga druga otvaraju se u toj noći, noći kad se..."

„Teatar FEDRA Bugojno je osnovan 23.11.1963. godine od strane Skupštine opštine Bugojno, a uz dozvolu Saveza dramskih amatera Jugoslavije pod imenom Amatersko pozorište Bugojno. U periodu 1963. godine do danas Teatar FEDRA je imao 146 premijera i više od hiljadu i šest stotina igranja na prostorima BiH, bivše Jugoslavije i inostranstva.
Teatar FEDRA Bugojno od početka osamdesetih godina prošlog vijeka do danas vrlo aktivno radi  kao organizator ili kao partner u organizaciji na relizaciji: Festivala Amaterskih pozorišta BiH (danas pod imenom Teatarski festival FEDRA BiH), Susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH, kao i Jugoslovenskog lutkarskog bijenala (danas pod imenom Bugojansko lutkarsko bijenale), a od 2010. godine organizujemo i „svoj" festival TIFBU.
U posljednjih dvadesetak godina predstave Tetra FEDRA osvojile su mnoge nagrade na festivalimа u BiH, a i u inostranstvu..."