Насловна
Репертоар
„ДЕКАМЕРОН"

Датум одржавања:

8. новембар 2019.

Време:

19:30ч

Цена карте:

200 динара

„ДЕКАМЕРОН"

12. Позоришни фестивал
REPASSAGE FEST
Велика сцена Дома културе Уб

Република Хрватска
Сатиричко казалиште младих, Славонски Брод
Ђовани Бокачо
„ДЕКАМЕРОН"
Режија: Силвио Стилиновић

"Dekameron je besmrtan. Danas. I vrlo aktualan i danas. Sa svim svojim ljubavima, strastima, šalama i dvosmislenostima. Reklo bi se: život je to. Veselje i zafrkavanje. Bolje rečeno, život je to kakav bismo možda željeli živjeti.
U radu na predstavi slavonskobrodski glumci propitivali su i o slavi. Je li stari Giovanni uopće bio svjestan da će i gotovo 650 godina nakon nastanka priče biti slavan i utjecajan? Je li uopće pojmio da će utjecati na neka od najvećih imena u povijesti svjetske književnosti? I sam gospodin Shakespeare priznavao je da je ponešto 'krao' od Boccaccija.
A mi smo pokušali ukrasti tu ridikuloznost, brižnost kakvu ljudi stječu u doba velikih opasnosti. Uvelike je pomogla dramatizacija poznate dramaturginje Sanje Ivić. Priče na sceni ne pričaju mladići i djevojke. Pričaju, kako kazalištu i dolikuje, putujući glumci uhvaćeni u mjestu i mreži jednoga mjesta godotovskog iščekivanja.
U ovom slučaju impresija koja vjerojatno neće nikad doći. Ova izvedba Dekamerona gotovo vapi za izvedbama u ulicama, trgovima, u dvorištima."

"Satiričko kazalište mladih postoji od 2006. godine. Ova trinaesta sezona niti malo nije našem ansamblu nesretna. Tvrdnju potkrepljujemo s dva novoupisana člana na Akademiju. I ukupno bi ta fantastična brojka bila - deset! I u ovom trinaestogodišnjem postojanju upravo se diče time. Na stranu i veliki broj nagrada na domaćim i inozemnim festivalima. Nije da nam nagrade ne znače, jer govore kako struka potvrđuje da smo mi u Kazalištu na pravom putu. I taj put nastavljamo to je sigurno.
Pet  predstava na repertoaru; nije loše, zar ne?  
Radujemo se vašem dolasku i užitku u kazalištu!"