Насловна
Репертоар
„Недеље православног и руског филма"

Датум одржавања:

9. октобар 2019.

Време:

19:30ч

Цена карте:

Улаз слободан

„Недеље православног и руског филма"

Велика сцена Дома културе Уб

У оквиру „Недеље православног и руског филма",  у организацији Установе за културу и спорт Уб,  на програму је играни филм „72 сата".
На  Међународном фестивалу православног филма "Снажни духом", који је одржан  у Крушевцу,  у конкуренцији најбољег играног филма, награду је понело ово  филмско остварења  из Русије.


„72 сата"

Играни филм, 102 минута, Русија
Редитељ: Кира Ангелина
Улоге: Ирина Розанова, Алексеј Шевченков, Митиа Лабусх, Анатоли Гусхцхин, Лиса Арзамасова, Татиана Лиутаева

Садржај:
„На самом почетку Великог отаџбинског рата, мали градић Ставрово нашао се у епицентру велике приче. Његова локација, близина линије фронта, железничка пруга, раскрсница неколико путева, довели су у град велики гарнизон Немаца. Али у граду делује илегала која се састоји, углавном, од јучерашњих ученика.
То је прича о конфронтацији два младића, две животне позиције - комсомолца Алексеја и издајника Дмитрија. Оба су млади, оба су читали једне те исте књиге у детињству, учили су у истој школи, волели исту девојку.
Али, први је, не оклевајући, дао живот за оно, што је сматрао светим -  за домовину, а други је са заносом убијао и мучио своје сународнике, суседе, познанике, бивше другове из разреда..."