Насловна
Репертоар
ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА "ХЕРКУЛЕС"

Датум одржавања:

10. октобар 2019.

Време:

10:00ч

Цена карте:

Улаз слободан

ДЕЧИЈА ПРЕДСТАВА "ХЕРКУЛЕС"

Велика сцена Дома културе Уб

На Убу и овог октобра  обележава се Дечија недеља која ће бити испуњена манифестацијама.
И Установа за културу и спорт Уб која  реализује бројне програме различитих садржаја,  међу којима  и дечји, у овој Недељи организоваће неколико активности.

Дечија представа "Херкулес", у извођењу глумаца Агенције за извођачку уметност "Ars Longa" из Београда, одиграће се на Великој сцени Дома културе у 10 и 11 сати.
Први термин је за предшколце, а други за ученике нижих разреда Основне школе.


 Циљ представе "Херкулес"  је да упозна децу са античким митом који попут многих других грчких легенди носи етичке поруке које би требало да снаже карактерне особине најмлађих.
Главни актери поручују да се не баве само врлинама херојства и физичке снаге, која је у савременом добу постала култ, већ су ту, поред њих, и друге врлине, попут упорности, образованости, солидарности са слабијим, емпатичности... Акценат у представи је стављен на Херкулесово детињство и дане када је разне племените вештине  учио од својих васпитача, попут музицирања на лири, сналажења помоћу небеских тела, коришћења математике и познавања геометријских тела.
Радња прати Херкулеса који да би стекао слободу и винуо се у олимпијске висине мора да реши 12 тешких задатака које ће му поставити љубоморни краљ Еуристеј. Мораће да савлада Немејског лава, савлада хидру из Лерна која прља природну околину, обере златне јабуке...
Да би све то направио, поред његове снаге, Херкулесу биће потребно знање и мудрост, које је стицао као дечак уз свог учитеља.